Yoump är en stor sport- och nöjesarena där gravitationslagen har upphört att existera. Explore gravity och känn den totala rörelsefriheten i en lokal med trampoliner från vägg till vägg!

Vad gör man på YOUMP?

Spana in våra aktiviteter här eller kolla på den här filmen där Tomas och Malin besöker oss och har roligt tillsammans med våra instruktörer.

Finns det någon svårighetsnivå?

Ingen! Perfekt för att träna hopp och teknik för skate/parkour/snowboard/
akrobatik men vi vanliga dödliga når också oanade höjder i både hopp och humör!

Är YOUMP något för alla?

Så länge du har en någorlunda jämn puls och en frihetslängtan bortanför dina fysionomiska begränsningar! Vi har ingen åldersgräns i parken, alla är välkomna att hoppa utifrån sin förmåga!


OUR STORY

Explore gravity – Our goal is to inspire more people to a more active and fun lifestyle.

Sveriges första trampolinpark

Maj 2016 öppnade vi upp YOUMP Västerås som blev Sveriges första och största trampolinpark med målsättningen att inspirera fler till en mer aktiv och rolig livsstil.

Trampolinen i fokus

Vårt trampolinkoncept är byggt helt från grunden med inspiration från branschen i hela världen. Detta innebär att vi som företag hela tiden kan ha våra besökare i fokus. Vi förbättrar och justerar våra parker kontinuerligt genom att föra en dialog med våra besökare på sociala medier och på plats i våra parker.

Miljö, hälsa och säkerhet

Våra studsiga besökare ska alltid vara övertygade om att vi på Yoump väljer produkter som är av högsta kvalité när det kommer till säkerhet och hälsa.

Vi vill minimera eller helt avstå från användning av kemikalier och ämnen som kan vara skadliga för våra besökare och vår personal. När det kommer till leverantörer av den typ av utrustning som krävs i en trampolinpark har vi gjort en gedigen research. Vi valde av många anledningar bort att producera i länder där fabriker inte uppfyllde våra krav på materialval, kvalité och bra förhållanden i fabrik. Vi har valt en nära och bra partner som tillverkar alla våra produkter i Holland. En partner som även är officiell OS leverantör i gymnastik och trampolinutrustning. Vi kan garantera att vår partner följer EU:s REACH-lagstiftning i detalj och all ny information som kommer fram i denna process.

Trampolin som träningsform

Let´s YOUMP!

Trampolinhopp är en utmärkt träningsform för att utveckla koordinationsförmåga och balans samtidigt som kroppens muskler, stora som små, får arbeta under ett riktigt konditionspass! Att denna träningsform är så rolig att man glömmer att man faktiskt fått sig en ordentlig genomkörare är bara ett plus!

Trampolinhopp räknas som low impact träning. Detta då den mjuka svikten i trampolinen tar ut den belastning som vanligtvis förekommer vid hopp med landning på golv eller mark. Detta ger även dig med ben-, fot- eller höftledsbesvär möjlighet till tuff träning som bygger upp och hjälper istället för stjälper.

Trampolinträning är helt enkelt en fantastiskt rolig träningsform som med vår kompetenta personal tar dig till bokstavligt helt nya nivåer i din träning, oavsett ålder och kondition, och anpassas helt efter din egen prestationsförmåga.

Rörelseglädje som ger

- Balans
- Smidighet
- Kroppskontroll
- Kondition
- Styrka
- Koordination

Trampolinhopp

Trampolinhopp räknas som low impact träning då mattans följsamhet minskar den belastning på ben, fötter och leder som high impact träning ofta kan medföra. I trampolinhopp kombineras istället fördelarna från både high- och low impactträning och utövaren slipper kompromissa på intensitet för att få en skonsam träning som bygger upp musklerna i ligament och leder.

High / low impact

High impact - träningsform där båda fötterna lämnar marken så som; löpning, rephopp, jumping jacks, viss högintensiv cardio/aerobics etc. Träningen är oftast tuff konditionsmässigt och har relativt hög belastning på ben, fot och leder.

Low impact - träningsform där du alltid har en fot kvar på marken vilket resulterar i lägre belastningsgrad på ben-, fot- och höftleder. Detta gör oftast även träningsformen mindre konditionskrävande.

Cardio

Cardio (konditionsträning) är träning av det kardiovaskulära systemet, dvs vårt hjärt- och lungsystem, och förbättrar vi vår kondition. Vårt hjärta och våra lungor mår som bäst när de får utmanas och öka sin kapacitet att pumpa ut och syresätta blodet i kroppen. Cardioträning består av många olika träningsformer som alla har en gemensam nämnare - de höjer din puls och gör dig varm i kroppen, och lyckligare i sinnet.

Trampolinsport, är som med andra sporter, förenligt med skador i viss utsträckning. Därför sätter vi hög prioritet på att vår utrustning och park håller hög säkerhetsnivå och att vår personal är ordentligt utbildade. Läs mer om hur vi hanterar säkerheten här.

Dataskydd

Vilken information samlar vi in om dig och vad använder vi den till?

YOUMP värnar om våra kunder, vilket innebär att vi alltid ser till att samla in personlig information ansvarsfullt med hänsyn till din integritet. Det är viktigt för oss att du får reda på vilken information vi samlar in om dig samt hur vi gör det.

I samband med bokningar samlar vi in uppgifter om namn, telefonnummer, e-postadress (vid fakturering även person- eller organisationsnummer) samt adress. Dessa personuppgifter behandlar vi för att kunna administrera din bokning, inklusive för att kommunicera med dig angående din bokning, och för att uppfylla vårt avtal med dig.

Du kan komma att direkt, eller indirekt, behöva lämna information om dig själv på olika sätt. Exempel på när är:

  • När du besöker någon av våra anläggningar och köper tjänster/varor av oss.
  • När du använder våra online lösningar för bokning/köp av tjänster/varor.
  • När du kontaktar oss eller besöker vår hemsida.

Vill du veta mer om hur vi behandlar din information? Se vår Dataskyddspolicy samt Youmps cookie policy.

Följ oss på Instagram

Våra parker