Pressmeddelanden

Pressmeddelande 7 september 2021

Yoump öppnar i Ingelsta Handelscentrum, Norrköping.

PDF

Pressmeddelande 2 februari 2021

Yoump växer - öppnar i Arninge Handelsområde, Täby.

PDF

Pressmeddelande 13 juli 2020

Yoump expanderar ytterligare - öppnar i Kungens Kurva.

PDF

Pressbilder

Hög- och lågupplösta pressbilder för webb/print samt loggor laddas ner via Dropbox. Fotografens namn anges vid användning.

PRESSBILDER
Dodgeballer
Img 1148 2
Yoump

Our story

Explore gravity – Vårt mål är att inspirera människor till en mer aktiv livsstil genom att erbjuda rörelseglädje av högsta kvalité!

Nordens ledande trampolinpark

Maj 2016 öppnade vi upp Yoump Västerås som blev Sveriges första och största trampolinpark med målsättningen att inspirera fler till en mer aktiv och rolig livsstil. Sedan dess har vi öppnat parker på löpande band och har idag, fyra år senare, snart 10 parker runt om i landet.

Trampolinen i fokus

Vårt trampolinkoncept är byggt helt från grunden med inspiration från branschen i hela världen. Detta innebär att vi som företag hela tiden kan ha våra besökare i fokus. Vi förbättrar och justerar våra parker kontinuerligt genom att föra en dialog med våra besökare som ger oss viktig input kring hur vi kan alltid göra bättre ifrån oss.

Miljö, hälsa och säkerhet - Premium

Våra studsiga besökare ska alltid vara övertygade om att vi på Yoump väljer produkter som är av högsta kvalité när det kommer till säkerhet och hälsa.

Vi vill minimera eller helt avstå från användning av kemikalier och ämnen som kan vara skadliga för våra besökare och vår personal. När det kommer till leverantörer av den typ av utrustning som krävs i en trampolinpark har vi gjort gedigen research. Vi valde av många anledningar bort att producera i länder där fabriker inte uppfyllde våra krav på materialval, kvalité och bra förhållanden i fabrik. Vi har valt en nära och bra partner som tillverkar alla våra produkter i Holland. En partner som även är officiell OS-leverantör av gymnastik och trampolinutrustning. Vi kan garantera att vår partner följer EU:s REACH-lagstiftning i detalj och tillgodoser sig all ny information som kommer fram i denna process.

Trampolin som träningsform

Let´s Yoump!

Trampolinhopp är en utmärkt träningsform för att utveckla koordinationsförmåga och balans samtidigt som kroppens muskler, stora som små, får arbeta under ett riktigt konditionspass! Att denna träningsform är så rolig att man glömmer att man faktiskt fått sig en ordentlig genomkörare är bara ett plus!

Trampolinhopp räknas som low impact träning. Detta då den mjuka svikten i trampolinen tar ut den belastning som vanligtvis förekommer vid hopp med landning på golv eller mark. Detta ger även dig med ben-, fot- eller höftledsbesvär möjlighet till tuff träning som bygger upp och hjälper istället för stjälper.

Trampolinträning är helt enkelt en fantastiskt rolig träningsform som med vår kompetenta personal tar dig till bokstavligt helt nya nivåer i din träning, oavsett ålder och kondition, och anpassas helt efter din egen prestationsförmåga.

Ren glädje betalad i svett belönad med:

- Balans
- Smidighet
- Kroppskontroll
- Kondition
- Styrka
- Koordination

Trampolinhopp

Trampolinhopp räknas som low impact träning då mattans följsamhet minskar den belastning på ben, fötter och leder som high impact träning ofta kan medföra. I trampolinhopp kombineras istället fördelarna från både high- och low impactträning och utövaren slipper kompromissa på intensitet för att få en skonsam träning som bygger upp musklerna i ligament och leder.

High / low impact

High impact - träningsform där båda fötterna lämnar marken så som; löpning, rephopp, jumping jacks, viss högintensiv cardio/aerobics etc. Träningen är oftast tuff konditionsmässigt och har relativt hög belastning på ben, fot och leder.

Low impact - träningsform där du alltid har en fot kvar på marken vilket resulterar i lägre belastningsgrad på ben-, fot- och höftleder. Detta gör oftast även träningsformen mindre konditionskrävande.

Cardio

Cardio (konditionsträning) är träning av det kardiovaskulära systemet, dvs. vårt hjärt- och lungsystem, och förbättrar vi vår kondition. Vårt hjärta och våra lungor mår som bäst när de får utmanas och öka sin kapacitet att pumpa ut och syresätta blodet i kroppen. Cardioträning består av många olika träningsformer som alla har en gemensam nämnare - de höjer din puls och gör dig varm i kroppen, och lyckligare i sinnet.

Trampolinsport, är som med andra sporter, förenligt med skador i viss utsträckning. Därför sätter vi hög prioritet på att vår utrustning och park håller hög säkerhetsnivå och att vår personal är ordentligt utbildade. Läs mer om hur vi hanterar säkerheten här.

Våra parker